Les “boles” del senyor Alcalde

Al plenari de febrer l’Alcalde amollà, tan tranquil·lament, que es podien comptar amb els dits d’una mà els centres educatius nous que havia construït el Botànic (minut 24). I es quedà més ample que llarg! Però res més lluny de la realitat. Seguint la tradició del PP, utilitzà el seu torn com a Alcalde, per a colar-nos el que hui en dia s’anomenen fake news i que en valencià sempre s’ha dit “boles”. Menuda bola soltà!

Quan governava el PP creà una institució que va ser un niu de corrupció CIEGSA. En els últims quatre anys la CIEGSA del PP construí 12 centres nous (tres per any). I què ha passat quan la Conselleria d’Educació la va gestionar COMPROMÍS? Tot el contrari, com era d’esperar. En 2018 es dissenyà i presentà el pla Edificant per a millorar les infraestructures educatives del País Valencià. Eixe pla, fins abril de 2023, havia adjudicat als ajuntaments més de 1.500 milions d’euros per a executar les obres.

En eixos cinc anys del pla Edificant, i a data d’abril de 2023, ja s’havien executat més de 665 milions que havien servit per a construir, ampliar o millorar 508 escoles i instituts, i que havien creat més de 16.600 llocs de treball directe en la construcció. Les xifres parlen per si soles, i contesten al qui té llicència per a soltar boles, al nostre Alcalde. Però concretem, de 2018 a abril de 2023 -les dades estan en la pàgina oficial de Conselleria- més de 102 centres educatius han estat ja construïts de nou, s’han reposat o se’ls ha fet ja una actuació integral. 102 centres nous o reformats integralment manant COMPROMÍS front a 12 que va construir CIEGSA. I altres 406 centres ja amb obres de millores ja acabades. Mai en tant poc de temps la infraestructura educativa valenciana s’havia millorat tant. Recordem que durant vint anys del PP parlar d’infraestructura educativa era parlar de barracons.

Però aterrem al nostre poble. Durant quasi 20 anys part de l’alumnat de l’IES BERNAT GUINOVART donava classe en barracons. Ara la donen en un annex nou que ha costat més d’un milió d’euros, més o menys el que costà el lloguer d’eixos barracons durant eixe temps. Però diferència hi ha de gat a conill, no? El CEIP RIBALTA també ha rebut millores, i el projecte i els diners per al nou ALBERTO TORTAJADA estan ahí, i amb el temps el veurem, però perquè la Conselleria de COMPROMÍS ha posat els diners.

Però això sembla que s’ha acabat. El govern del PP ha retallat en un 40% la partida del pla Edificant per a 2024, i remodelacions com les dels col·legis BLASCO IBÀÑEZ, CARME MIQUEL o la més complexa del VERGE DEL PILAR estan en l’aire. De fet,12 pobles que ho tenien tot a punt i tenien adjudicats els 63,5 milions que costaven les reformes s’han quedat sense la delegació, i per tant sense poder fer les obres.

CONCLUSIÓ: No sabem quants dits té la mà dels Sr. Alcalde -102 segur que no-, ara, el que sí sabem és que té mala fe soltant boles, així que ja ho sabeu, compte amb les boles del Sr Alcalde, que són molt grans.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Desplaça cap amunt