Gent devota o de bota?

De vegades els arbres no deixen veure el bosc, i sovint, els números d’un pressupost municipal no deixen veure els valors que hi ha darrere. El nou govern PP-VOX intenta vendre els seus pressupostos com uns pressupostos centrats en el dia a dia, però darrere dels números, els que no venien a fer política, amaguen els seus valors insolidaris. Semblaven gent devota pel ràpid que es posaren el medalló per a presidir processons, però realment ha resulta gent de bota. Gent de bota que retalla, ni més ni menys un 60%, el pressupost de Cooperació. Els darrers anys Algemesí ha dedicat el pressupost de cooperació, principalment, a la construcció de l’escola de Baasneeré. Eixe projecte ja té la dotació que necessitava, però s’han acabat els problemes del món? El fet que Algemesí Solidari, l’ONG local, encara no tinga el següent projecte enllestit, justifica que l’ajuntament deixe de destinar fons a Cooperació? Segons el PP i VOX sí.

Però què amaga eixe plantejament i decisió? Amaga que els importen ben poc les persones a qui va destinada la cooperació, sinó sols quedar bé amb les associacions locals d’ací, pervertint així el sentit de la cooperació. Si es coopera és per ajudar als països més necessitats, no per penjar-se una medalla davant de cap ONG local. Existeixen molts projectes en els quals col·laborar, tot i que no siguen d’associacions locals, molts projecte d’ONG de reconegut prestigi i bon fer que es poden finançar, però sembla ser que com ahí no traurien rèdit polític volen destinar els diners de cooperació a festes o a càmeres de control. Tot molt en la línia de l’ideari insolidari de la dreta més reaccionària.

El mateix, més o menys, han fet amb la partida de Benestar Social. Sobre el paper semblava que augmentaven 50.000€, però quan estudiaves bé els números veies que han reduït en 52.000€ la dotació de personal en Serveis Socials, tot i que tenim dos barris, el Raval i el Carrascalet, que formen part de l’1% de barris més pobles de l’estat espanyol. Unes places de personal que no estaven ocupades, però que tenien una assignació de diners, en compte de contractar realment al personal, les han eliminades per a poder gastar els diners en altres coses.

I la festa de la insolidaritat continua: la partida d’Igualtat s’ha retallat un 9%, i la destinada a incentiu d’instal·lacions de plaques solars en un 50%. Tampoc han tingut cap problema en carregar-se el compromís -fins i tot publicat al butlletí de la província!- de mantenir l’aportació al pla de pensions de les treballadores i treballadors municipals, un dret social negociat que han esborrat d’una manotada.

I què ens diuen totes eixes xifres? Ens diuen que no són gent devota, sinó “gent de bota”, bota que utilitzen per a esclafar valors socials, igualitaris, ecològics i solidaris. PP i VOX no es cansen de repetir que han vingut a despolititzar i a fer sols gestió, però les primeres decisions, números en mà, demostren que han vingut a fer política de dreta i dreta extrema.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Desplaça cap amunt