Herodes passa el Nadal a Algemesí

Escrivim aquesta columna el 28 de desembre, dia dels Sants Innocents. A les nostres terres és el dia de les “innocentades”, però en realitat es diu així perquè al calendari cristià es rememora la matança per ordre d’Herodes dels xiquets de Betlem menors de dos anys. No sabem si realment passà, però sabem que Herodes fou un rei sanguinari, obsessionat per conservar el poder, que no reparava en accions com aquestes per conservar-lo. Herodes representa la insensibilitat davant el sofriment humà i especialment, la insensibilitat davant els més desprotegits, els bebès.

Ell morí fa més de dos mil anys, però la insensibilitat, vinculada a l’exercici del poder, continua existint, i en el plenari de desembre poguérem comprovar que a Algemesí no tenim un, sinó deu persones disposades a actuar com Herodes, les i els regidors del PP i VOX. Des de més Algemesí presentàrem una moció per condemnar, tant el salvatge atac de les milícies de Hamas, com el genocidi del poble palestí a Gaza. A hores d’ara portem més de 20.000 morts, la majoria civils, d’entre els quals més de 8.000 són xiquets i xiquetes. Un exèrcit d’un suposat país democràtic es dedica a “defensar-se” matant 8.000 xiquets i xiquetes, i a 20.000 persones acorralades, i ací en Algemesí deu persones consideren que no hi ha motiu per a demanar que s’ature el genocidi. És més, fins i tot dubten si cal anomenar-ho genocidi, mostrant-se “equidistants” entren uns i altres. El text que presentàrem era un text de mínims, i a més se’ls donà la oportunitat de canviar aquelles expressions amb les que no estigueren d’acord; però ni així.

Òbviament les animalades que va dir VOX eren d’esperar. Un partit negacionista de l’holocaust ens acusà als altres d’antisemites, quan en realitat el que qüestionàvem no era el semitisme, sinó el sionisme, que és altra cosa. No saben ni distingir semitisme de sionisme, però què li anem a fer. Certament els deliris de VOX culpant als propis palestins, o fins i tot a Egipte del que està passant, no valia la pena ni discutir-los, ells a soles es retracten.

Però si això és condemnable, encara és més l’actitud del PP. Sols articularen excuses barates i etèries per a encobrir la seua insensibilitat. Certament corren a fer-se fotos davant del betlem de la plaça -on està la matança dels “Sants Innocents”-, davant de la Mare de Déu, o del Jesuset -que nasqué en un pessebre i era perseguit-, però no es comporten ni actuen com a cristians davant el dolor del poble palestí. Suposem que tindran clar que no actuaren cristianament al veure que el Papa Francesc en el seu missatge de Nadal demanava el mateix que més Algemesí: l’alliberament dels ostatges, el final de la guerra i una solució dialogada per al problema palestí.

No es tracta de ser de dretes o esquerres, cristià, àrab, jueu o ateu, es tracta de ser sensible al dolor del proïsme, i això no ho són. Ells i elles són gent “de bota”, com Herodes, a qui sembla que han convidat a passar el Nadal a Algemesí.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Desplaça cap amunt