PP i VOX d’Algemesí ataquen la pluralitat informativa al Berca BIM

Redueixen l’espai del grups municipals a la meitat. No ens ho comuniquen on pertoca, en una comissió informativa, sinó via WhatsApp, i posant com a excusa la remaquetació de la revista.

El nou equip de govern, per a que es note que han arribat al govern, ha decidit remaquetar el BERCA BIM, cosa que no ens sembla malament, i han aprofitat eixa excusa per tornar a atacar i reduir la pluralitat informativa reduint l’espai que tenim els partits polítics per expressar les nostre crítiques al govern, o per fer arribar les nostres propostes. Ara passem a tenir el 50%  de l’espai que teníem. I han pres tal decisió sense haver-se dignat a constituir el Consell Assessor dels Mitjans de Comunicació, i sense haver-se dignat a reunir-nos per explicar-nos els motius que els han dut a la remaquetació, objectius que pretenen amb ella, o els resultats finals d’aquesta. Tan sols ens han comunicat als portaveus municipals, a través de persona interposada i amb un whatsapp, que anaven a reduir-nos l’espai que disposàvem a causa de la remaquetació del Butlletí Informatiu.

Tots els mesos tenim unes Comissions Informatives, que com el seu nom indica són “informatives”. Doncs la prepotència de l’equip del govern els duu a passar d’informar-nos d’una decisió institucional que ens afecta directament en l’esmentada Comissió Informativa i fer-ho de raspallà amb un whatsapp, una decisió que redueix, clarament, la ja minvada pluralitat informativa al BERCA BIM. Abans cada grup tenia atorgada mitja pàgina del BIM, ara hem passat a tenir sols a una tercera part, i ni tan sols de manera plena per temes de maquetació. Les paraules consensuar i diàleg amb els afectats sembla que no formen part del vocabulari polític de PP i VOX.

És per això que més Algemesí ha presentat un moció on es demana que el principi de “pluralitat informativa” passe a regir la política informativa del BERCA BIM i el BERCA TV, Per suposat que considerem imprescindible que cada grup conserve com a espai de lliure expressió la mitja pàgina que abans teníem, així com també considerem imprescindible la constitució i potenciació del Consell Assessor del Mitjans de Comunicació que funcionava en la legislatura 2011-2015, Consell que tampoc el PSOE potencia, ja que la política informativa del PSOE tampoc es regia pel principi de la pluralitat informativa.

Però no sols reclamen retornar a la situació anterior, sinó avançar pel camí correcte. No és de rebut que l’oposició i les crítiques a l’equip de govern, siga el que siga, estiguen absent de la informació que proporcionen els mitjans públics locals. Per això reclamem també instaurar com a principi rector del BERCA BIM i BERCA TV, el principi de “pluralitat informativa”, donant a conéixer sempre, en aquelles notícies locals més rellevants i polèmiques, la diversitat de punts de vista existents al si de la corporació i de la societat.

Fins ara el joc de PSOE i PP sempre ha estat el mateix: penjar-se medalles a base de silenciar les crítiques. A diferència del que passa en les informacions que ofereixen TVE o à punt, la veu i la crítica de l’oposició mai apareix en la informació que proporciona els espais informatius i de difusió locals, i això ha de canviar.

Josep Bermúdez
Portaveu de
més Algemesí

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Desplaça cap amunt