6 anys en “pause”: la demolició de la finca del Raval.

Posem-nos en situació. Plenari de maig de 2016, moció de Més Algemesí per a indicar a la Conselleria, dirigida per una socialista, que “el millor per a la població d’Algemesí i el barri del Raval és enderrocar l’edifici dels “100 habitatges” del carrer Montortal. Què votaren PSOE i EU? Que no, clar, la proposta era nostra. Sis anys i mig després, novembre de 2022, l’alcaldessa corre a fer-se la foto, amb el Conseller, davant eixa mateixa finca per a dir que la van a enderrocar. Podria haver-se-la fet en 2017 i ja estar enderrocada i rehabilitada la zona.

En l’acte de presentació de la candidatura vaig explicar a la gent present que votar PSOE -o PP- era posar en “pause” Algemesí. Aquest és un dels exemples clars de com durant sis anys, un no-govern progressista -recordeu que sorgí amb el suport de Ciudadanos– ha mantingut el dit damunt del “pause”. Sis anys perduts per començar a posar en marxa una solució que en 2016 tant nosaltres, com els propis tècnics municipals, teníem clar quina era: enderrocar l’edifici. Però clar estàvem parlant del Raval, el Raval sols interessa quan falta poc per a les eleccions. I el més lamentable, aquella força política que podria haver forçat al PSOE a canviar d’opinió, EU, es limità al seu tradicional paper d’aquests huit anys: a actuar com a acoliquets del PSOE sense criteri propi. Podria posar molts altres exemples semblants.

És per coses com aquesta que hem escollit com a lema nostre, Avancem amb valentia. Aquestes eleccions realment no van d’obres, projectes o punts estrella, van d’estil i formes de governar. Sols cal mirar què ha passat les últimes setmanes i mesos. Que si una distinció de Vila en flor després d’haver fet un nou sequer, que si un premi d’un ministeri socialista sobre Ciutat de la Innovació, que si ara ens pengem una medalla per cobrim deu places de policia quan durant els últims anys no hem volgut cobrir, o que si ara arreglem tots els carrers que durant tres anys hem passat d’arreglar. És eixe el tipus de govern que voleu per a Algemesí? Doncs ja sabeu, d’ací poc podreu escollir entre PSOE-EU i PP, teniu sort.

Però si realment voleu que Algemesí avance i es transforme en positiu, com ha fet Alzira o València, podreu apostar per un altre estil de govern i per una altra gent, podreu apostar per més Algemesí. Vosaltres, i sols vosaltres, podreu polsar eixe botó d’avançar, si voleu que Algemesí es prepare per al futur amb una residència per a la gent major, un recinte firal, o amb polítiques efectives contra el canvi climàtic, per exemple. Açò en el fons no va ni de persones, ni de sigles, va d’estils de govern, perquè en els últims trenta anys han canviat les persones i les sigles, però no l’estil. És hora d’avançar, no?

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Desplaça cap amunt