Trenzano o “El poble soc jo”

Si se li atribueix al Rei Sol Lluís XIV la frase “L’Estat soc jo”, per què no atribuir-li a la nostra alcaldessa aquesta frase, tot i que mai l’haja pronunciada? Perquè és evident que mai l’ha pronunciada, però no tenim tan clar que mai l’haja pensada, tot i que siga inconscientment. Anem a pams.

En 2021 el Club de Pilota Valenciana d’Algemesí es meneja per incloure en els pressupostos participatius de la Generalitat de 2022 la proposta de comprar l’antic trinquet per a posteriorment rehabilitar-lo. I ho aconseguiren! Tot un èxit de la participació ciutadana. Busqueu la notícia en el Berca o la felicitació oficial. Ah no, que no la trobareu que l’ajuntament no els va felicitar.

Siga com siga. la Generalitat destinava 148.000€ per a comprar el trinquet, i fins i tot en novembre de 2022 es reuní amb la família propietària per tancar l’operació. La Generalitat estava disposat a comprar-lo, cedir a l’ajuntament la propietat i inclús a aportar diners per a la restauració per fases. I que ha passat?

Molt senzill, que la proposta no ha sorgit de l’alcaldessa, i per tant, no val. Així de clar i així de trist. No és que tinguen un pla B per a la pilota valenciana, no és que vagen a construir un trinquet en un altre lloc, cosa que ja proposàrem nosaltres com alternativa i tampoc volgueren, no. Simplement és que passen de l’esport autòcton dels valencians i valencianes. La Conselleria corresponent s’ha posat en contacte amb l’ajuntament per a tancar l’operació i aquest ha dit allò típic de… “por encima de mi cadáver”. Segons consta en un informe de la Direcció General de Cultura i Patrimoni “Des de la Regidoria d’Esports d’aquest Ajuntament en data de 8 de febrer del corrent s’ha emés informe relatiu a les circumstàncies urbanístiques que afecten a l’immoble, en el que es conclou que no es preveu intervindre per convertir-lo en una instal·lació esportiva”, que parlant en plata vol dir que passen del tema i que no volen ni la inversió de 148.000€ ni la que venia després. Resultat? La Conselleria diu que la proposta és “no executable”, clar. 148.000€ que s’estalvia. I que perdem.

Al PSOE, i a la senyora alcaldessa, li dona igual que això siga una necessitat del club i un benefici per al poble, li dona igual que la gent d’Algemesí tinga que anar a jugar a Guadassuar per a poder fer-ho en un trinquet homologat, es passa pel forro que això siga una proposta que haja guanyat en una votació popular. Sí, tot això li dona igual, va en contra de la seua voluntat i per tant no s’ha de fer, perquè -pensa- “el poble soc jo”.

És evident que cap polític de cap partit pot estar d’acord en totes les peticions que pugen sorgir de la ciutadania, perquè algunes poden entrar en conflicte amb el seu programa o principis polítics, però què explica aquesta decisió? Què justifica renunciar a una inversió inicial de 148.000€ i a altres futures molt més grans? Què justifica anar de valencianista i apuntillar de mort a l’esport autòcton valencià? Que justifica fer-se la sorda al resultat de la participació popular? Sols eixe pensament absolutista i prepotent que sembla ser que comparteixen el Borbó Lluís XIV i la nostra alcaldessa. No sabem si la nostra alcaldessa és lectora de Vargas Llosa, però quasi que encertem si diem que segur que li compra aquella frase de “Lo importante de unas elecciones no es que haya libertad, sino votar bien”. Les persones que votàreu a favor de la proposta del Club de Pilota Valenciana d’Algemesí, ja ho sabeu, no heu votat bé. Sort que tenim eixa alcaldessa “Sol” que ha corregit el nostre error.

Potser a molts de vosaltres no vos semble un projecte important, que penseu que no passa res si hem renunciat a eixa subvenció, però compte, el tema no és eixe, el tema és el marc mental i ideològic que ha fet possible eixa decisió absurda. Hui li ha tocat a la pilota valenciana, però demà, quin club, associació o servei que se li travesse a Trenzano, l’alcaldessa absolutista d’Algemesí, serà la següent víctima?

1 comentari a “Trenzano o “El poble soc jo””

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Desplaça cap amunt