En 2018 Trenzano prometé un trinquet en el poliesportiu i no ha fet res

Si el Trinquet és una prioritat, que incloga el projecte al romanent que aviat s’aprovarà. Que ho demostre abans d’eleccions.

més Algemesí ja va mostrar la seua preocupació en 2018, quan es requalificaren els terrenys del vell trinquet, per la inexistència d’un pla B per a dotar a Algemesí d’un trinquet. Tal i com després ha demostrat el Club de Pilota Valenciana participant en els Pressupostos Participatius de la Generalitat, la primera de les seues opcions era adquirir el trinquet urbà. Ja en aquell moment es posà també damunt de la taula el fer-ne un de nou en el poliesportiu, cosa a la que nosaltres mai ens negàrem. Més important que on estiga, és, que estiga.

El tema no és que uns estiguem a favor de la ubicació del trinquet en un lloc, i altres en un diferent, sinó que uns sí que escoltem les necessitats dels pilotaires d’Algemesí i altres els giren l’esquena. En relació a ubicar el trinquet al poliesportiu, el regidor d’esports, Pere Blanco, afirmava en juliol de 2018 que “en el pressupost de l’any que ve hi haurien diners per a fer el projecte”. Però tal projecte, quatre anys després, no existeix. Continuem exactament en el mateix punt que en 2018, sense tenir, ni el projecte arquitectònic, ni res en marxa.

Com vegem, en 2018, a menys d’un any de les eleccions, prometeren posar en marxa el projecte però no feren res. Ara, després de la protesta del Club de Pilota Valenciana, tornen a fer la mateixa promesa que fa quatre anys, i suposem que en 2027 la repetiran. Al nostre parer, l’Alcaldessa enganya a la ciutadania quan indica que la construcció del trinquet és una prioritat junt a la Casa de la Música, perquè si ho haguera estat s’hauria reunit amb el Club i els hauria explicat què va a fer. Però no, parla de la pilota valenciana perquè el Club ha protestat pel boicot -perquè no es pot utilitzar cap altra paraula- que l’equip de govern ha fet a una proposta d’uns pressupostos participatius.

Josep Bermúdez, candidat a l’alcaldia, es pregunta: “Realment fa més d’un any que eixí endavant la proposta participativa, i en tot eixe temps no ha tingut cap moment per a cridar al Club de Pilota i explicar-los el seu pla? I ara que protesten és quan es recorda de la pilota valenciana?”, i afegeix “em sembla, no sols lamentable, sinó una clara mostra d’una manera de governar des de la prepotència i el menyspreu als resultats d’uns pressupostos participatius”.

A l’igual que en eleccions anteriors, més Algemesí sí que durà en el seu programa electoral dotar a Algemesí d’un trinquet homologat. No tenim cap problema en que siga en el poliesportiu, com tampoc que siga la rehabilitació de l’actual; caldrà veure la millor opció per a Algemesí i per a l’esport. Però el que sí que tenim molt clar és que eixa serà a nosaltres una prioritat, no sols de paraula, sinó de fet en la pròxima legislatura, com ho va ser en anteriors legislatures. En principi ens alegra escoltar que també ho és per al PSOE, ens alegra molt que ara ens donen la raó en allò que venim dient des de fa anys, tot i que no anem a ser ingenus i pensar que la seua paraula, la mateixa que donaren fa quatre anys, tinga un gran valor. La portaveu del grup municipal Més Compromís s’adreça directament a l’Alcaldessa per a dir-li “el que ha de fer, si realment vol que la seua paraula tinga valor, és cridar al Club de Pilota Valenciana, explicar-los el seu full de ruta, i, sobretot, incorporar a la proposta d’utilització del romanent una partida destinada a elaborar el projecte arquitectònic del nou trinquet. Aviat passarà això per plenari, si està eixa partida la creurem, si no, demostrarà que la seua paraula no val res. Estem disposats a pactar amb ella el romanent si eixa és una de les partides que s’inclouen”.

Josep Bermúdez
Candidat a l’alcaldia
per
més Algemesí

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Desplaça cap amunt