Paraula de… mentider!

El dimarts dia 4 d’abril l’Alcalde d’Algemesí tenia la delicadesa de dedicar-me un article d’opinió al LEVANTE-EMV, cosa que sempre és d’agrair. I més quan acaba dient que no m’ho tindrà en compte. Si m’ho arriba a tindre em compte què em dedica, un llibre? Això és sols una mostra de la incongruència del nostre primer edil.

Hi ha encara a l’article una segona incongruència, o millor dit una mentida, que encara sorprèn més. Quan explica quina era la qüestió sobre la que jo volia que es debatés l’explica clarament: “En 2022 va entrar en vigor una llei estatal de residus que obligava els ajuntaments a repercutir íntegrament el cost del servei de recollida de fem en el veïnat, i donava de temps fins l’any 2025”. I això no és cap mentida, però sí la conclusió de la següent línia: “Algemesí, des d’aquell moment ha estat incomplint esta llei”. Si estem en 2024 i la llei indica que fins 2025 hi ha temps, de quin incompliment parla? Evidentment no hi ha cap incompliment, el que hi ha és una mentida descarada d’ell per a cobrir-se les esquenes, perquè com ja hem dit en altres ocasions, el nostre alcalde pensa que amb el càrrec va la “llicència per a mentir”. On ha quedat el “paraula d’alcalde”? En poc més de mig any el lema ha caducat i s’ha transformat en “paraula de mentider”, lamentablement.

Perquè no acaben ahí les mentides. A l’article indica que la meua voluntat era “que l’ajuntament fera constar en el marc pressupostari de 2025-2027 la pujada de la taxa, sense tindre en compte cap rebaixa per al veïnat.”. La meua voluntat era i és que el marc pressupostari reflectira la realitat, no que es feren trampes comptables. Si en 2025 s’ha de cobrar una taxa nova, doncs ha de constar, i si ell pensa que cal rebaixar altres impostos, doncs que conste també. Ningú li nega la seua capacitat i legitimitat per a rebaixar eixos altres impostos, però el que no pot fer és trampes al solitari, presentar un marc que sap directament que és mentida. I això és el que ha fet, mentir en l’article i mentir en el marc pressupostari que es presenta al ministeri. Si no sap quins impostos vol baixar, si a dia de hui no ha planificat i fet bé els deures, és culpa seua, no meua.

Però no queda ací la cosa, l’article és un cúmul de “boles” que intenta colar al lector. El Sr. Alcalde i el Sr. Secretari saben perfectament que la Sentència de Cassació 682/2020 del Tribunal Suprem indica clarament, sobre la segona part del plenari dedicada a donar compte, que “ha de tener una naturaleza propia y diferente a la parte resolutiva, en la que se garantice la participación de todos”. I sí, si el Suprem diu això, i un alcalde no li fa cas i nega la paraula a un representat legítim de la sobirania popular, això jo ho anomene “tic autoritari”, i pense que encara em quede curt.

Deixarem per un altre dia la infantil i dretana manera que té de parlar dels impostos com a “canyà” i de “compensar este increment”. Clar que cal compensar l’increment al veïnat, però no necessàriament baixant altres impostos, sinó prestant més i millors serveis. Lamentable el seu plantejament, però d’això ja parlarem.

El que sí queda demostrat és que amb el seu article el Sr Alcalde ha quedat en evidència com al que és, manipulador i mentider. I el més paradoxal de tot, amb l’article ha acabat “donat compte”, almenys en la premsa, del que no volgué donar compte en el plenari. Tant costava fer-ho on pertocava, en el plenari? Ai, eixos tics!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Desplaça cap amunt