PP i Vox boicotegen covardament la proposta dels carregadors

ACSA demanà en abril reunir-se amb l’alcalde i “representants d’altres formacions polítiques” i el PP no ens ho traslladà ni va ser per a negociar amb ells l’ordenança

El govern de dreta extrema d’Algemesí, conformat per PP i Vox, actua amb els tics propis dels governs que no escolten ni dialoguen. Des del 6 de juliol que finalitzava el període d’aportacions a la nova ordenança, ni PP ni VOX han tingut temps, o millor dit, han tingut voluntat, d’encetar un procés participatiu i de consens amb els promotors de la iniciativa, amb ACSA. És clar que el govern, estiga governat qui estiga, ha de fixar les condicions per a fer realitat tal projecte, però això no implica que no haja d’escoltar tant a ACSA com a altres possibles interlocutors. Però dialogar, consensuar i participació no són tres vocables que forme part del diccionari del seu diccionari.

En novembre de 2023 presentaren un primer esborrany d’ordenança en la Comissió Informativa, que va ser retirat per una sèrie de reticències i matisos que va manifestar el PSOE, i des de llavors no s’ha sabut res més de l’ordenança fins a finals d’abril on ens facilitaren als portaveus polítics la que han portat al plenari del dia 13. Ni el primer esborrany, ni el que s’ha aprovat, han seguts presentats o negociats amb ACSA, i això resulta totalment antidemocràtic. Però si això resulta inexplicable, més ho és que ACSA demane una reunió amb representants de tots els grups i que el Sr. Alcalde, fent mostra d’un autoritarisme que li supura per la pell, ens oculte eixa petició i es reunisca ell sol. Afortunadament els partíts com més Algemesí que sí que creiem en el consens i la participació demanàrem reunir-nos amb ells i de seguida es prestaren.

Però no sols no s’han reunit, sinó que no han anat mai de cara. Sabent que el pla MOVES III acaba a finals de juliol han apurat els terminis per a que, de fet, tinguen molt difícil demanar la subvenció, i a més, no donen l’opció a qui vulga de poder fer servir el carregador per a carregar dos cotxes, que seria la millor manera d’optimitzar-los. Jugant amb els temps i amb unes condicions draconianes pels promotors i promotores, es volien penjar una medalla aprovant, de cara a la galeria, una ordenança que ells mateixos convertien en paper mullat.

I tot això per culpa d’una curtesa de mires infantil. Algemesí, que podia haver quedat com una ciutat pionera en temes de sostenibilitat apostant per una col·laboració públic-privada -que era el que proposava ACSA- quedarà com una ciutat absolutament despreocupada per la sostenibilitat i la descarbonització del transport. Actualment existeixen dos carregadors públics -cap al centre del poble- que li costen cadascú 1.000€ mensuals al poble. La proposta d’ACSA implicava posar uns huit carregadors més, huit carregadors que de posar-los l’Ajuntament implicaria una despesa de 8.000€. Ni això han sabut veure-ho.

Estan tan obsessionats en no “reduir” places d’aparcament que no han sabut veure que, a diferència de quan es munta una terrassa d’un bar, ara no es llevava cap plaça, sinó que continua existint, però reservada per a un tipus de vehicles, com les que es reserven per als vehicles amb targeta de mobilitat reduïda. No es reduïa cap plaça d’aparcament. Un cotxe elèctric continua sent un cotxe.

Aquesta lamentable situació sols té una solució: en primer lloc que isquen a demanar disculpes a ACSA pel retard, per no haver-se segut a dialogar i a consensuar i que aprofiten aquest més d’exposició al públic per a seure’s amb l’associació i consensuar les modificacions de l’ordenança que no avorte l’interessant proposta que se’ns presentà. I, per suposat, no impedint, com ho va fer, la participació de tots els grups polítics.

Josep Bermúdez
Portaveu de
més Algemesí

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Desplaça cap amunt