L’ajuntament contraprograma el Patrimoni Immaterial: Discomòbil entre processons

Estem per programar actes al voltant de la festa, no entremig que la boicotegen. Programar una discomòbil la nit del 7 al 8 és desincentivar la participació en la Processoneta del matí.

Tenim una Festa que és enveja de molts pobles, una Festa Patrimoni Immaterial de la Humanitat que consisteix en tres processons que es realitzen entre el dia 7 i 8 de setembre. En elles participen milers de persones, moltes d’elles joves. Engrandir la Festa i assegurar la pervivència implica ampliar fer més actes al seu voltant els dies anteriors o posteriors, d’això no tenim dubte.

De fet més Algemesí portava en programa el fer dos caps de setmana de macroconcerts en setembre que havíem anomenat com a #MAEDÉUFEST, macroconcerts pensat per no interferir amb la pròpia dinàmica de la Festa, cosa que sí que passa amb aquesta proposta. La Processó de les Promeses del dia 7 ve a acabar allà la 1 de la matinada del ja dia 8. La Processoneta del matí es comença a les 10. Posar entre mig una discomòbil als afores del poble que vinga a acabar al voltant de les 4 del matí és contraprogramar i/o boicotejar la pròpia essència de la Festa.

Hi ha molts dies per a fer eixa discomòbil sense que interferisca amb la Festa, sinó que la complemente, Es podia fer el cap de setmana anterior o el posterior, com per exemple el dissabtes dia 9 per la nit o el dia 6 després del concert de la banda. Però fer-ho el 7 per la nit és un menyspreu a la gent jove que participa en la Festa. Els i les joves que participen en els bastonets, muixerangues, tornejants… han de triar entre la discomòbil i no eixir -o no eixir en condicions- al dia següent? Eixa joventut que és la que sosté la Festa és precisament en la que menys s’ha pensat, i és en la primera que caldria pensar.

Encara estem a temps de canviar eixe despropòsit i ocurrència,  i per això des de més Algemesí demanem a l’equip de govern trellat i que reprograme eixa discomòbil per a qualsevol altres dia -dia 9 per exemple- que no interferisca en l’essència de la nostra Festa, és a dir en els processons.

Josep Bermúdez
Portaveu de
més Algemesí

Imagen de kjpargeter en Freepik

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Desplaça cap amunt