JJ7: Llicència per a mentir

Després de finalitzada la saga de pel·lícules de l’agent més famós, l’agent 007, a les pantalles d’Algemesí tenim una nova saga, la del nou agent JJ7, en aquesta ocasió amb Llicència per a mentir. I és que el reglament estableix que l’alcalde pot tancar tots els punts de debat, i el nou alcalde ho aprofita per a amollar les mentides que li dona la gana sabent que ningú li pot replicar. Poc a poc perfecciona la tècnica, i en pocs plenaris ja domina la llicència per a mentir. En setembre ens ha obsequiat amb tres clares perles.

Primera mentida. S’atreveix a dir que “el 31 de juliol, la Consellera Tamarit cessa a tot l’equip responsable de tot açò… estant en funcions”, quan sap, perfectament, que ella cessà el 19 de juliol, en prendre possessió el nou Conseller, que el Secretari Autonòmic i la Directora General de Personal de Compromís continuaren en el càrrec fins el 25 i 28 de juliol, quan el nou Conseller nomenà a un nou Secretari i una Directora General, Directora que no aterrà en el despatx fins els dia 10 d’agost, quan tot l’embolic estava ja creat. Ells són els grans responsables del que ha passat.

Però no s’acaben ahí les mentides. També digué que “qui autoritza el muntatge de la plaça és la Conselleria”. El Decret 31/2015 (art. 47 i 66) indica clarament que les places que es munten han de comptar amb una llicència atorgada per l’ajuntament. I tant el Reglament d’Espectacles Taurins (art. 21), com la Llei 14/2010 de la Generalitat (art. 17), estableixen que són els tècnics municipals qui han d’inspeccionar aquest tipus d’instal·lacions. Després de mesos demanant aquestes actes d’inspecció municipal no se’ns han proporcionat,  pel simple fet que no existeixen. Fins i tots s’atreví a dir que als tècnics no els correspon firmar cap informe, quan la legislació és clara. Segona mentida.

I no hi ha dos sense tres. També afirmà, descaradament, que el que ha passat enguany a Algemesí amb el calendari escolar és el mateix que va passar l’any passat a València. València, en el curs 22/23 tingué quatre festius docents locals, però no es van aprovar en un consell extraordinari, com afirma al ple. Allí la decisió es prengué en temps i forma, el 13 de juliol de 2022, amb anterioritat a l’inici del curs escolar, i es va allargar un dia el curs, cosa que sí permet clarament la llei, sense alterar la resta de vacances escolars comunes, no com a ací. I el més important: va ser per unanimitat. Ací la decisió es pren iniciat el curs, fora de termini, una vegada ja aprovada la proposta enviada, en un consell extraordinari forçat, i decidint, amb un empat a nou vots, la presidenta amb el vot de qualitat en primera votació, cosa que no permet la legislació municipal. Quan diu que la decisió d’ací es pren “exactament igual” que en València, menteix per tercera vegada.

Ara ja sabeu quina és la seua “Llicència”: parlar l’últim i mentir, perquè sap que ningú el pot desemmascarar. El lema de campanya caldrà corregir-lo i canviar-lo per “Mentida d’Alcalde”.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Desplaça cap amunt