El PP d’Algemesí fomenta l’absentisme programant una activitat per a infants en horari escolar

Tot i que dimecres hi ha classe i acaben a les 13 hores, programa una exhibició de la unitat canina de la policia a les 12.30 “per a tot el públic”

En un cartell que posaren en circulació ahir, el govern de PP anunciava que demà, a les 12.30 se celebraria una demostració de la Unitat Canina de la Policia, indicant en el cartell explícitament “Per a tot el públic”, és a dir, que també va adreçada al públic infantil, que a eixa hora deuria estar en classe. Cal recordar que dimecres és dia lectiu, i que per tant l’alumnat de primària de tot Algemesí té classe fins les 13 hores, i els primers cursos de secundària molt més enllà.

El cartell, en el que hi figura l’escut  del propi Ajuntament i el de la Policia,a més del logo de la Comissió Taurina, el que s’està fent és una crida a l’absentisme. L’ajuntament no pot organitzar una activitat destinada també a públic infantil en horari lectiu, i menys implicar a la policia, ja que posa a aquesta en una situació incòmoda. Si a les 12.30 la policia veu abundant públic infantil, aplicarà o no el protocol d’absentisme?

Per a més Algemesí resulta incomprensible que un alcalde que és docent incentive l’absentisme i que no veja cap problema en realitzar eixe acte a eixa hora, així com que des de la Regidoria d’Educació no s’haja posat cap objecció a la seua realització. Una vegada més queda clar que el govern del PP i el seu alcalde no han vingut, com sempre diuen, a “gestionar” sinó a fer política avantposant sempre la festa per damunt de l’educació.

Eixa vessant política es veu també clarament en el següent acte que han organitzat, això sí, ja fora d’horari docent (13.15 hores), i que no és altre que un “encierro infantil”, també “Per a tot el públic”. Sembla mentida que uns dies després que una persona haja mort en Pobla de Farnals es banalitze i minimitze el que és un “encierro” o el que són els bous al carrer, una activitat perillosa. De la mateixa manera que seria una temeritat que es fera un curs de “conducció esportiva” per a menors minimitzant els riscos de la conducció i induint a fer una conducció arriscada, educativament resulta totalment improcedent transmetre als menors que córrer davant d’un bou és una activitat lúdica i divertida, quan en realitat és una activitat perillosa que causa ferits i morts, tal i com vegem tots els estius. Però els interessos econòmics i de vots que hi ha darrere de la festa fan que molts no troben cap  problema en el fet de  no educar els xiquets i xiquetes en la responsabilitat.

És per això que des de més Algemesí demanem, que com a mínim i per respecte a la tasca educativa dels i les docents d’Algemesí, no s’utilitze la Policia per a incentivar l’absentisme, i que es trasllade de dia i/o hora eixa interessant activitat. Igualment fem una crida a la responsabilitat per a que altres anys no es realitze una activitat totalment antipedagògica com és un “encierro infantil” que minimitza i banalitza una activitat d’alt risc com és córrer davant un bou. Setmana de Bous ni les tradicions poden servir per a justificar aquests plantejaments.

Josep Bermúdez
Portaveu de
més Algemesí

A la premsa:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Desplaça cap amunt