El PP d’Algemesí nega el concepte de “Violència masclista”

El PP emblanqueix el discurs negacionista de VOX i, a diferència d’anys anteriors, vota en contra d’una moció perquè apareix l’expressió “Violència masclista”

El PP d’Algemesí està fent-li la feina bruta a Vox, i està assumint l’emblanquiment del negacionisme d’aquest partit. De fet VOX, no necessita intervindre en els plenaris perquè els seus postulats són defensats per la mal anomenada Regidora d’Igualtat i pel Sr. Alcalde. Aquest era l’últim plenari abans del 25 de novembre i per això  més Algemesí presenta una moció per a que, tal i com s’ha fet altres anys, s’adoptara una declaració institucional oficial. A diferència d’altres anys on la pròpia regidoria presentava una proposta, en aquesta ocasió la regidoria no en presentà cap.

Donat el nostre interès en que aquesta moció fos institucional, o almenys de la majoria de partits, i per evitar susceptibilitats, en la Comissió Informativa del dia 18 oferírem a l’equip de govern retirar nosaltres la moció per a que ells la tornaren a presentar però oficialment com a equip de govern, evitant així qualsevol problema d’egos partidistes. Però de manera sorprenent, i a diferència del que han fet altres anys, ens digueren que sols la feien seua si eliminàvem l’expressió “violència masclista” que apareixia en dues ocasions, perquè ells sols volien parlar de manera genèrica de “violència contra les dones”.

Quan governà l’anterior alcalde popular  el PP mai qüestionà eixe terme. És més, en 2021, estant en l’oposició, votaren favorablement la moció presentada per la regidora d’EU on es mencionava, no dues, sinó quatre vegades l’expressió “violència masclista”. I no sols això, sinó que la regidora del PP que intervingué en el punt, Isabel Rubio, va ser tallant al respecte, i adreçant-se a les víctimes, va dir “han de saber que no estan soles, el nostre partit denunciarà tots i cadascuna de les denúncies per violència masclista”. El concepte de violència masclista que abans d’aproximar-se a VOX el tenien claríssim, ara reneguen d’ell. Per això la regidora de més Algemesí, Júlia Andrés, va ser clara al respecte, i va dir que tant de bo que hi hagueren més regidores en el PP com aquella, i acusà a l’actual Regidora d’Igualtat de “fer demagògia, com va fer vostè el dia de la Comissió, dient que masclisme no, confonent els termes”. El dia 25 lluitem contra la violència masclista, contra la violència que alguns homes exerceixen contra les dones pel fet de ser-ho, i s’ha de mencionar d’eixa forma.

És evident que  amb l’entrada de VOX al govern el PP ha canviat radicalment de discurs. El portaveu de més Algemesí, Josep Bermúdez, és clar sobre aquesta involució: “Ara en els plenaris assistim a un espectacle de ventrilòquia quan parlem determinats temes. El portaveu de Vox fa de José Luís Moreno, i aparentment no parla ni diu res, i el Sr Alcalde fa de ninot, de Rockefeller, repetint, fil per randa, el discurs que li dicta Vox. Cada vegada que sent parlar al nou alcalde veig la mà de Vox darrere. Jo realment no sé qui mana en l’ajuntament si el PP o Vox, sospite que els segons”.

Demanem al PP que deixe de emblanquir el discurs negacionista sobre la violència de gènere, i que no la encobrisca amb la violència intrafamiliar, com apuntava la regidora, violència que existeix però que és diferent i que té altres causes. Les coses cal dir-les pel seu nom, fins ara no havien tingut problema en fer-ho, i si ara han canviat de principis és perquè han de competir amb Vox a veure qui és més retrògrad. Com conclou Josep Bermúdez  “Sembla que més que haver arribat al poder la gent de “Nuevas Generaciones”, qui ha arribat són els de “Nuevas Degeneraciones”, demanar eliminar el terme violència masclista és molt fort”.

Josep Bermúdez
Portaveu de
més Algemesí

A la premsa:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Desplaça cap amunt