Des de 2018 deuríem tindre ordenança acústica i ningú ha fet res

Hem presentat una moció per a que s’elabore. El Pla Acústic Municipal aprovat en 2016 donava un termini de dos anys per a elaborar-la i l’anterior equip de govern no la va fer.

Per al plenari de novembre, entre d’altres, més Algemesí ha presentat una moció per a que el compromís que adquirírem en 2016 amb l’aprovació del Pla Acústic Municipal (PAM) es faça realitat. Els i les polítiques no podem aprovar acords i plans que es queden en paper mullat, això és prendre el pèl a la ciutadania.

En juliol de 2016 s’aprovava el PAM, el qual contemplava com a una de les accions més importants l’acció A.5, que literalment deia “Redacció d’una Ordenança Acústica per al municipi”. Segon el Pla es justificava tal acció “Donada la superació dels nivells objectius a les diferents àrees d’ús dominant i per tal de millorar la gestió acústica es proposa la redacció d’una ordenança acústica”. Segons allí s’indicava el termini per a realitzar-la era de dos anys, fa cinc anys que deuríem tenir-la i no s’ha fet res.

De fet, ni tan sols s’han dut endavant les accions A.2, A.3 i A.4, accions senzilles, consistents en campanyes de sensibilització sobre el tema del soroll. Molt menys s’ha previst dur endavant l’acció de monitoritzar en continu el nivell de soroll en la zona del Parc Salvador Castell en època de festes, que era el que indicava l’acció C.1.

Els problemes de convivència que generen el soroll són importants. No cal pensar sols en l’època de festes, sinó que en determinades zones del poble molta gent es veu afectada pel soroll de trànsit rodat, per les terrasses, pel botellot, pel veïnat que fa activitats molestes a hores intempestives… Necessitem una ordenança per dotar el municipi d’unes normes pròpies, clares i concretes en el tema del soroll, tema que genera moltes de les queixes de la ciutadania. L’ordenança concretaria la llei autonòmica a la singularitat d’Algemesí, però fins el moment no s’ha encomanat cap redacció de les ordenances ni el tema s’ha abordat en les Comissions Informatives.

Som conscients que és un tema complicat i que cal conciliar molts punts de vista i interessos. Les i els polítics no podem mirar cap altre costat, o millor dit,  no podem tapar-nos les orelles i no fer la feina que ens pertoca. És evident que una part de la solució al tema dels sorolls, passa, com és obvi, per elaborar una ordenança acústica municipal, ordenança a la que aprovant el PAM ens vàrem comprometre en 2016. Votant favorablement el tema es queda bé davant de la ciutadania, però en canvi no es millora el seu dia a dia, quan és per això que estem ací.

Per eixe motiu, des de més Algemesí volem que tothom, i especialment l’equip de govern actual, de l’anterior ja hem vist l’interés, es posicione sobre el tema i indique si és una prioritat seua per al dos propers anys dotar a Algemesí d’una ordenança municipal que aborde definitivament el tema del soroll i la contaminació acústica, que no és un tema menor en Algemesí. Els acords, com el del PAM, estan per a complir-los. Esperem que en aquesta ocasió no posen d’excusa els diners per a votar favorablement la nostra moció.

Josep Bermúdez
Portaveu de
més Algemesí

Icona volumen – per Freepik – Flaticon

A la premsa:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Desplaça cap amunt