Demanem fer efectiu l’acord de 2017 per a que la Generalitat oficialitze l’escut

En maig de 2017 el plenari, per unanimitat, aprovà que el consell tècnic d’heràldica i vexil·lologia elaborara un estudi sobre l’escut. El PSOE passà d’ell, i ara el PP també.

L’actual escut d’Algemesí que tot hom coneix no ha estat mai legalitzat ni ha estat oficialitzat per cap decret oficial, ni abans ni després de la recuperació de l’autogovern valencià. És un escut del segle XIX, però tampoc és l’únic ni el més antic. És per això que en 2017 demanàrem en una moció que la institució de la Generalitat que té competència per a dictaminar sobre heràldica local, el Consell Tècnic d’Heràldica i Vexil·lologia, elaborara un estudi tant, sobre com deuria ser el nostre escut d’acord amb la tradició vexil·lològica valenciana, com sobre com deuria ser la nostra bandera, que no en tenim.

En maig de 2017, tots el grups polítics votaren a favor, però el govern de  la socialista Trenzano, malgrat votar a favor, mai, que nosaltres sapiguem, ha fet la gestió, la qual cosa és un gran menyspreu al plenari. El PP també votà a favor i l’actual alcalde en aquell moment manifestà que “com ara només anem a demanar l’informe anem a votar a favor per la curiositat de saber què ens van a proposar”.

Però per a sorpresa nostra, en la Junta de Portaveus del mes de juliol, el Sr. Alcalde ens va comunicar que anaven a elaborar un disseny gràfic simplificat que, sense substituir l’escut (no) oficial, es poguera fer servir en cartell i propaganda, encara que no en documentació oficial. Entenem que açò és “començar la casa per la teulada”, i és passar també totalment de l’acord plenari unànime. Si tots i totes tenim clar que el primer que cal és encomanar un estudi als experts en heràldica per a que ens indiquen quin deuria ser el nostre escut i els nostres símbols locals, a què ve introduir més confusió? Per a més Algemesí açò no és més que una ocurrència propagandística que han tingut per a fer-se notar, una ocurrència que va en la direcció incorrecta.

Algemesí és mereix tindre, com centenars de pobles del País Valencià, un escut i una heràldica correcta i aprovada oficialment, no anar fent experiments gràfics que no van a cap lloc. Sols cal buscar en Google “escut ajuntament Algemesí” i veurem diferents variants de l’escut actual, sense que cap d’elles siga l’oficial. I això cal solventar-ho.

Ens sembla que gastar esforços en fer una simplificació d’un escut que no és un escut oficial és perdre el temps. És per això que anem a demanar a l’actual equip de govern, en vista del total desinterès que mostrà l’anterior encapçalat per PSOE, que complisca l’acord de 2017 i demane ja l’estudi al Consell Tècnic per tal que després l’Ajuntament d’Algemesí puga encetar els tràmits, si escau, que ens duguen a tenir un escut oficial i una bandera ex novo  de la qual manquem.

Un equip de govern com l’actual que ha anunciat als quatre vents que ve a gestionar i no ha fer política (cosa absurda), ha de gestionar correctament aquest tema i no tenir aquest tipus d’ocurrències sense trellat i que sols volen demostrar que el nou equip està ahí. Si vol realment gestionar, que ho demostre votant a favor la moció que anem a presentar per a que es complica l’acord de maig de 2017 i es done la paraula al Consell Tècnic d’Heràldica i Vexil·lologia .

A la premsa:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Desplaça cap amunt