El PP d’Algemesí passa del PMUS i no electrifica la flota municipal

Compren un camió bolquet per a jardineria diesel quan podrien haver comprat el mateix model en versió elèctrica. Dels últim cinc vehicles comprats, cap és elèctric, passant totalment del medi ambient

Demà dia 5 de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient, medi que al PP i a Vox els importa ben poc preservar i pel qual res fan. Després del lamentable espectacle que han oferit aprovant una ordenança municipal sobre carregadors elèctrics que boicoteja la proposta d’ACSA, ara es vanaglorien d’haver adquirit un camió bolquet per a la brigada de jardineria. Era evident que aquest feia falta, però també és evident que el PP no és de fiar i que la seua paraula no val res. En Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), que en febrer de 2024 l’actual equip de govern ha sotmés a exposició pública, parla de “Potenciar la mobilitat elèctrica”, i en concret indica que “el propio Ayuntamiento vaya realizando una sustitución progresiva de su flota de motor térmico por motor eléctrico, aprovechando las bajas que se vayan produciendo. Esto debe afectar a todo tipo de vehículos ligeros, tanto de dos como de cuatro ruedas”. I què fa en la pràctica l’ajuntament d’Algemesí? Doncs exactament el contrari.  A hores d’ara han comprat dos vehicles de segona mà , un per a Parcs i Jardins, i altre per a Agricultura, que evidentment no són elèctrics. Igualment compraren dues motocicletes scooters i tampoc es plantejaren que foren elèctriques, tot i que hi ha molts models elèctrics. I l’última ha estat el camió bolquet que la setmana passada presentaren en públic.

Es tracta d’una camió de la marca OHM que està tant en versió dièsel com en versió elèctrica, i que fou adquirit a un distribuïdor d’Alzira que és qui munta la carrosseria posterior, en aquest cas el bolquet. El problema és que els proveïdors s’han d’atendre al plec que elabore l’ajuntament i en aquest cas estava clar el que demanava. Una simple ullada al Plec Tècnic aquest indicava que es volia un vehicle lleuger de fins a 3.500 kg i motor turbo dièsel de 110 CV com a mínim. La hipocresia de l’equip de govern arriba al seu màxim exponent, en febrer presenten un PMUS indicant que cal electrificar la flota municipal i en maig presenten un camió que podria haver estat un camió elèctric però que ells el compren, per decisió política, a combustió. De fet, fins i tot el PP en el seu punt 80 apostava per la electrificació, però el lema de “Paraula d’Alcalde” està clar que era sols per enganyar a la ciutadania. De les dues furgonetes, dues motos i un camió que han comprat, cap, absolutament cap és elèctric, per molt que a nivell de documentació formal i programa electoral intent el conegut com a greenwashing, o rentat d’imatge verd.

El PP d’Algemesí, que governa basant-se en moltes ocasions en la mentida, vol rentar la seua imatge aprovant un PMUS que ell, ni ha posat en pràctica, ni pensa posar-ho en pràctica com demostra dia a dia. El que deuria de mostrar a les xarxes no és que ha comprat un nou camió, sinó que passa olímpicament del PMUS, de la descarbonització comprant eixe camió, i del medi ambient en general. En l’agenda de la setmana no hi ha cap referència o activitat relacionada amb el Dia Mundial del Medi Ambient. Dia rere dia queda clar que qui marca l’agenda d’Algemesí i controla els temps no és el PP, sinó VOX, partit mediambiental negacionista, i això queda més que clar en eixa absència total de qualsevol acte o missatge relatiu a un dia reivindicatiu tan important.

Josep Bermúdez
Portaveu de
més Algemesí

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Desplaça cap amunt